Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2013 22:31 - Протести
Автор: miller Категория: Политика   
Прочетен: 1566 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ще говоря за протестите и ще кажа неща, които мнозина няма да харесат.
Първо, искам да попитам, къде спаха протестиращите на изборите? Ако пък всички те са гласували, очевидно за парламентарно непредставени партии или ГЕРБ, значи трябва да преглътнат факта, че привържениците на БСП са повече и по правилата на демокрацията, точно тази партия ни управлява.
Тук е възможен аргумента, че изборите са манипулирани. Ако е така, тогава мястото на протеста е пред прокуратурата..
Също както, ако някой има проблем с "ромската" престъпност, то той не трябва да се сърди на ромите, а на полицията, защото не си върши работата.
Протеста е "бременен" вече почти три месеца, а нищо не ражда.
Двете мантри, които сплотяват колективната медитация през лятото на нашето недоволство са "оставка" и евентуално тук там някой наддава глас "нов изборен кодекс". Аз, да ви кажа честно, не разбирам много от изборният кодекс, но не се намери никой, който да даде смислено обяснение какви точно промени иска.
Да кажеш "оставка"(точка) е все едно да осъзнаеш, че шофираш в грешната посока и да скочиш от колата, вместо да я обърнеш.
Хубаво е, че по централние Софийски улици се формира нова социална мрежа, но се потвърди старата максима, че едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.
Първо, хубаво би било масата да формулира някакви ясни и реалистични тези. Трябва да се знае какво идва след оставката, за да може тя да стане факт.
Второ, трябва някой да се омаже до уши в калта и да свърши мръсната работа.
Демокрацията е един обществен ред, който би трябвало да даде равен шанс на всички, за да може по - умните, активните, кадърните, талантрливите, динамичните, упоритите и способните да се реализират, за да могат в един момент от живота си да дадат обратно на тази система, която им е дала шанс. Така едно демократично общество създава лидери по естествен път. Тука демокрацията е само фасада на една паралелна реалност.
Накрая, да ви кажа аз как виждам нещата. Според мен, преди някакви хора да се събират на протест пред народното събрание, всеки трябва да си направи един протест вътре в себе си. Всеки да си отговори честно на въпроса съвестен гражданин ли е, дава ли своя дял за общото благо и когато веки гражданин от целокупния български народ отговори с "да", ще имаме оправия, без значение коя партия е на власт. Властта е функция на народа, да бъдем честни и да го преглътнем, а след това да почнем сами да си плетем кошничката.

Щастието, успеха, оправията, са във всеки поотделно, не в правителството и министърпредседателя. Приемете го. Ако чакате някой да ви "оправи", все "оправени" ще си стоите.

П.С. Не подкрепям правителството. Нито настоящето, нито миналото, нито бъдещото. Не сте ме питали, но ще ви кажа - привърженик съм на анархията от Толстоев тип.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. socialismus - Не харесвам анархията, а текстът ми харесва. А сега де?
05.09.2013 23:56
В когнитивен дисонанс си лягам. Утрото на Съединението ще бъде по- мъдро. Честит празник.
цитирай
2. zaw12929 - ЗА ТОВА ИМ ПЛАЩАТ - ТОВА ПРАВЯТ! НЕ ...
06.09.2013 00:00
ЗА ТОВА ИМ ПЛАЩАТ - ТОВА ПРАВЯТ!
НЕ ИСКАМ НИКОЙ ПРОТЕСТ- НИТО ЗА, НИТО ПРОТИВ И ПОЛИЦИЯТА ДА ГИ АЗИ, А НАРОДА ДА ТЪРПИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ

ПОЛИЦИЯТА ЗАПОЧВА ДА НАЛАГА ГЛОБИ И ЩЕ ИМА. КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ ГИ ПЛАТЯТ
цитирай
3. kostadin - Първо си отговори на въпроса акво ...
06.09.2013 00:08
Първо си отговори на въпроса акво представлява демокрацията и второ изследвай как нвеините характеристики се използват у нас
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miller
Категория: Лични дневници
Прочетен: 30739
Постинги: 17
Коментари: 21
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930